Assembly:Foodhackingbase

From 36C3 Wiki
FHB cheese rendez-vous, SHA2017
selection of ciders and condiments
feeding the rap
tempeh made in cloth
kefir cheese straining
jerky, drying in the Box
spider crab for seafood chowder
when the night has come ...

Food Hacking Base

Assembly

Website https://foodhackingbase.org
Contact algoldor@foodhackingbase.org
Description We are group of hackers from all around the world who are into food, drink and bio stuff.
Members 0x378, Algoldor, DenkBrettl, Sinnfrei
Projects create project
Self-organized Sessions Advanced Probiotic Brewing, Beekeeping presentation, Beer tasting, Cheese Rendez-vous, Chili seeds exchange, Chilli, Cidre Flows, Cidre Making, Curtisannes Cake Center, Detox Seaweed Bibimbab, Introduction to Beef Jerky Drying Boxes, Introduction to Tempeh Making, Kefir Making, La potée, Mate Making, Mead making presentation, Rum Tasting, Traditional Kimchi Making, Whisky Tasting, 오방색 Five Colour 김밥 Gimbab Varieties
Tags foodhackingbase, food, drinks, bio, fermentation, kombucha, kefir, cidre, cider, beer, beef jerky, kimchi
Provides stage no
Location for self-organized sessions yes
Orga contact {{{Has orga contact}}}URIs of the form "{{{Has orga contact}}}" are not allowed.
Brings
Projects
Uses money {{{Uses money}}}"{{{Uses money}}}" is not in the list (yes we handle money, no money handling) of allowed values for the "Uses money" property.
Need fibre {{{Need fibre}}}"{{{Need fibre}}}" is not in the list (no, yes would be great, yes its essential) of allowed values for the "Need fibre" property.
Extra Power {{{Extra power}}}
Near passage {{{Near passage}}}"{{{Near passage}}}" is not in the list (whatever, yes its essential, would be great, definitively not) of allowed values for the "Near passage" property.
Character of assembly {{{Has assembly type}}}"{{{Has assembly type}}}" is not in the list (just a gathering space, place to show and meet) of allowed values for the "Has assembly type" property.
Seats needed 0
Extra seats 0
Aread needed 0
Arrival and build up

(Click here to refresh this page.)

(Click here to refresh this page.)

About us

We are the Food Hacking Base (fhb), a bunch of hackers from all over the world who share the love of experimenting with food and beverages.

We have our own 36c3 dedicated pages at our wiki, for more info please check here.

Find us

You can find us in Exhibition Hall 2 near gate 2.6:

C3nav-favicon2.pngC3nav.png Show location on map

Goals

Coming together, interlinking people who are into food, beverage and bio hacking and most of all having a good time, providing a place for all of that, these are our goals!

Guidelines

"Be excellent to each other" is our creed and after all these years we like to stick to it! Keeping in mind that it is the community which matters and you are it's part is important, be happy :-).

Sessions at Food Hacking Base

Some of our events only have limit space. So please remember to sign up for the sessions you want to participate in.

Day Starting time Event name Event type Duration Max number of participants Place Venue Funding Coordinator
Day 1 12:00 Introduction - Mate Tasting - the basics tasting 90 minutes ??? FHB assembly ??? ??? Meta Mate
Day 1 14:00 Curtisannes Cake Center hands on workshop 180 minutes 15x FHB assembly workshop venue I. plus bit of kitchen donation based Curtisanne
Day 1 14:00 Introduction to Tempeh Making hands on workshop 120 minutes 20x FHB assembly workshop venue II. donation based Algoldor
Day 1 16:00 Introduction to Beef Jerky Drying Boxes hands on workshop 60 minutes 9x FHB assembly table. donation based Ben
Day 1 16:00 Detox Seaweed Bibimbab hands on workshop 120 minutes 20x FHB assembly workshop venue II. donation based Eunha
Day 1 17:00 Mead making presentation presentation/tasting 45 minutes 20x FHB assembly Table donation based lefrog
Day 1 19:00 Cidre Making demo/hands on workshop 180 minutes 15x FHB assembly workshop venue I. donation based Algoldor
Day 1 21:30 Whisky Tasting tasting 120 minutes 30x FHB assembly workshop venue II. donation based 0x378
Day 1 23:59 Chili tasting 45 minutes ??? FHB assembly workshop venue II. donation based vtor
Day 2 12:00 Mate Mixing - Flavour up your Mate with Herbs workshop 90 minutes ??? FHB assembly ??? ??? Meta Mate
Day 2 14:00 Kefir Making hands on workshop 120 minutes 20x FHB assembly workshop venue II. donation based Algoldor
Day 2 16:00 오방색 Five Colour 김밥 Gimbab Varieties hands on workshop 120 minutes 20x FHB Assembly Workshop Venue II. donation at your will Eunha
Day 2 17:00 Mead making presentation presentation/tasting 45 minutes 20x FHB assembly Table donation based lefrog
Day 2 19:00 Cheese Rendez-vous, Session I. tasting 120 minutes 25x FHB assembly workshop venue II. donation based ???
Day 2 22:00 Beer tasting - session I. tasting 120 minutes 25x FHB assembly chill out area donation at your will, or bring 2 liters of interesting beer salomonderossi
Day 2 22:00 Rum Tasting tasting 120 minutes 30x FHB assembly workshop venue II. donation based DenkBrettl
Day 2 00:00 Beer tasting - session II. tasting 120 minutes 25x FHB assembly chill out area donation at your will, or bring 2 liters of interesting beer salomonderossi
Day 3 12:00 Mate Making - DIY workshop 90 minutes ??? FHB assembly ??? ??? Meta Mate
Day 3 14:00 Advanced Probiotic Brewing hands on workshop 120 minutes 20x FHB assembly workshop venue II. donation based Algoldor
Day 3 16:00 Traditional Kimchi Making hands on workshop 120 minutes 20x FHB assembly workshop venue II. donation based Eunha
Day 3 17:30 Beekeeping presentation presentation 45 minutes 20x FHB assembly Table donation based lefrog
Day 3 19:00 Cheese Rendez-vous, Session II. tasting 120 minutes 25x FHB assembly workshop venue II. donation based ???
Day 3 21:00 Cidre Flows tasting 120 minutes 20x FHB assembly workshop venue II. donation based Algoldor