We Fix the Net

From 33C3_Public_Wiki
Revision as of 15:31, 1 January 2017 by LynX (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Description We Fix the Net session will include talks on developing secure alternatives to current internet protocols. We might hold an organized discussion or panel as well. This session is organized by GNUnet and pEp, and acts as a successor to the YBTI sessions of previous years.
Website(s) http://gnunet.org, http://pep.foundation/
Type Talk
Kids session No
Keyword(s) software
Tags cryptography, protocols
Processing assembly GNUNet & pEp
Person organizing Jeffburdges
Language en - English
en - English
Other sessions...

refresh

Subtitle We Fix The Net Short Talks
Starts at 2016/12/28 15:00
Ends at 2016/12/28 18:45
Duration 225 minutes
Location Hall B
Subtitle Opertunistic Email Encryption
Starts at 2016/12/28 18:45
Ends at 2016/12/28 19:45
Duration 60 minutes
Location Hall B
Subtitle MinimaLT in Ethos with Jon A. Solworth and Janosch Rux
Starts at 2016/12/28 14:00
Ends at 2016/12/28 15:00
Duration 60 minutes
Location Hall B

TALKS

Please see the numerous sessions organized by the Free Software Foundation Europe on 27, 28, and 29 December as well.

Wednesday, 28.12.

14:00 Hall B - Clean Slate Networking in an Adversarial World: Simple, Secure, Private Communication using MinimaLT - Jon A. Solworth and Janosch Rux - 60 min - http://www.ethos-os.org/


15:00 Hall B - HoneyBadger: Quantum Insert Recorder - David Stainton - 20 min - https://github.com/david415/HoneyBadger/

15:20 Hall B - Xolotl : A compact mixnet format with stronger forward secrecy and hybrid anonymity - Jeff Burdges - 20 min

15:40 Hall B - #i2p-dev: Anonymity as a feature - str4d - 20 min - https://geti2p.net/en/


16:00 Hall B - Advertisement for the Proof-of-Personhood party and project - Linus Gasser <linus.gasser@epfl.ch> and Jovanovic Philipp <philipp.jovanovic@epfl.ch> - 10 min - https://dedis.ch/

16:10 Hall B - SENSE a privacy-preserving and secure push service - Linus Lotz - 15 min - https://github.com/sense-push

16:25 Hall B - Decentralized PKI system based on blockchains - Bogdan Kulynych <bogdan.kulynych@imdea.org> - 25 min - http://bogdankulynych.me/33c3

16:50 Hall B - Towards Distributed Online Voting - Robert Riemann <robert.riemann@inria.fr> - 25 min - URL?


17:15 Hall B - Permission to chat? (n+1)sec and the challenges of decentralized authorization in secure multi-party chat systems - Richard King (eQualit.ie) - 20 min - https://equalit.ie/portfolio/np1sec/

17:35 Hall B - ChaosVPN - matt@nycresistor.com - 20 min - https://wiki.hamburg.ccc.de/ChaosVPN

17:55 Hall B - Source IP spoofing for anonymization over UDP - Kirils Solovjovs - 20 min - http://kirils.org/#2016-09-09 https://github.com/0ki/SIPSA

18:15 Hall B - net2o: from works for me to works for you + how to onion route net2o - Bernd Paysan <bernd@net2o.de> - 30 min - https://net2o.de/


18:45 Hall B - Autocrypt: Email-encryption for everyone - Holger Krekel - 15 min - https://autocrypt.readthedocs.io

19:00 Hall B - pEp - fdik - 15 min - https://pep.foundation/


19:15 Panel on opportunistic email encryption - Holger Krekel (Autocrypt), fdik (pEp), Neal Walfield (GPG) - 15 min


19:30 Hall B - secushare - the current state of a secure, scalable, distributed social network - lurchi - 10 min - http://secushare.org


Notes : We suggest that anyone giving talks install simplescreenrecorder to capture their screen, while giving the presentation (start it *after* connecting to the projector to get the right resolution), this gives us a digital capture of the screen.

Workshops

Thursday, 29.12.

13:30 Hall A.1 - GNU Taler workshop - Christian Grothoff, Florian Dold, Marcello Stanisci - https://taler.net

16:00 Hall B - Proof-of-Personhood party and project - Linus Gasser <linus.gasser@epfl.ch> and Jovanovic Philipp <philipp.jovanovic@epfl.ch> - https://dedis.ch/


Monday, 2017-01-02

YBTI Workshop at Onionspace, Berlin